Lagumdžija – Vukićević

Što prije održati zajedničku sjednicu Vijeća ministara BiH i nove Vlade Republike Srbije

Dr. Lagumdžija je ambasadoru Vukićeviću čestitao na uspješno održanim izborima u Srbiji i izrazio očekivanje da će prva zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije biti održana ubrzo nakon formiranja novog saziva Vlade Republike Srbije

SlikaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je 27. marta 2014. godine ambasadora Republike Srbije u BiH Stanimira Vukićevića.

Dr. Lagumdžija je ambasadoru Vukićeviću čestitao na uspješno održanim izborima u Srbiji i izrazio očekivanje da će prva zajednička sjednica Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije biti održana ubrzo nakon formiranja novog saziva Vlade Republike Srbije.

Također je razgovarano o predstojećim posjetama četiri ministra vanjskih poslova zemalja članica Evropske unije, koji danas i sutra borave u Sarajevu, a u čijem će fokusu biti kreiranje novog pristupa EU prema BiH.

Dr. Lagumdžija je istaknuo da je nužan novi pristup koji će se temeljiti na dva paralelna pravca, jedan koji vodi ka ispunjavanju političkih ciljeva BiH na putu prema EU, odnosno, provedbi presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu „Sejdić-Finci“ i uspostavi efikasnog mehanizma koordinacije. Naglasio je da je podjednako važan i drugi pravac koji treba omogućiti provedbu temeljnih ekonomskih i socijalnih reformi, vladavinu prava i sistemsku borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala – što su i opravdani zahtjevi građana BiH koji svoje nezadovoljstvo iskazuju na demonstracijama.

Dr. Lagumdžija je posebno ukazao na značaj procesa pronalaženja i identifikacije posmrtnih ostataka svih žrtava ratnih zločina i u vezi s tim ukazao na potrebu čvršće saradnje nadležnih tužilaštava Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, s ciljem da se identificiraju sve žrtve zločina, ali i počinitelji koji moraju biti procesuirani i kažnjeni.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.