SDP BiH Novo Sarajevo

Što prije krenuti u proces reevidencije članstva

Istaknuta je neophodnost boljeg informiranja i komunikacije s članstvom, kao i otvaranje Partije prema pisanim i elektronskim medijima.

Slika

U sali Općinskog vijeća Novo Sarajevo, održana je proširena sjednica Općinskog odbora SDP BiH Novo Sarajevo, uz prisustvo velikog broja članova i članica iz svih osnovnih organizacija SDPBiH Novo Sarajevo.

Prisutni su upoznati sa dešavanjima na Vanrednom kongresu SDPBiH i informisani o procesu ujedinjenja sa USD BiH. Proširena sjednica je upoznata sa dnevnim redom sjednice Glavnog odbora, zakazane za 31.01.2015. godine.

Uvodno izlaganje po svim tačkama dnevnog reda dao je predsjednik OO SDPBiH Novo Sarajevo Miroslav Živanović i upoznao članstvo sa navedenim dešavanjima u okviru dnevnog reda.

 

Uslijedila je aktivna rasprava, u kojoj su učesnici predstavili svoja razmišljanja u vezi sa održanim Vanrednim kongresom, kao i sa aktuelnom situacijom u kojoj se SDPBiH nalazi.

Učesnici u raspravi su, između ostalog, naglasili da se SDPBiH mora vratiti osnovnim principima socijaldemokratije.

Istaknuta je neophodnost boljeg informiranja i komunikacije s članstvom, kao i otvaranje Partije prema pisanim i elektronskim medijima.

Iz rasprava se mogu izvesti slijedeći zaključci:

–          da se što prije krene u proces reevidencije članstva SDPBiH Novo Sarajevo;

–          da se održe sastanci u osnovnim organizacijama SDPBiH Novo Sarajevo, te da se krene u rad na terenu;

–          da se zauzme stav u Partiji u vezi sa pitanjima partijske discipline.

Na kraju sastanka predsjednik Živanović je pozvao sve prisutne članove da se izjasne glasanjem u vezi sa aktuelnim političkim ponudama o ulasku SDPBiH u vlast. Prisutni su jednoglasno utvrdili stav da SDPBiH u narednom periodu treba da djeluje kao opozicija i alternativa.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.