Predsjedništvo SDP BIH

Što prije ispuniti opravdane zahtjeve građana

Naglašena je potreba što hitnijeg usvajanja Prijedloga amandmana Vlade FBiH na Ustav FBiH o nezastarijevanju krivičnih dijela iz procesa privatizacije, organiziranog i privrednog kriminala, kao i prijedlog o oduzimanju nezakonito stečene imovinske koristi ostvarene tim djelima

Slika

Predsjedništvo SDP BiH je na današnjoj sjednici konstatovalo da opravdane zahtjeve građana treba što prije provesti donošenjem potrebnih zakona i mjera na svim nivoima u Bosni i Hercegovini.

Naglašena je potreba što hitnijeg usvajanja Prijedloga amandmana Vlade FBiH na Ustav FBiH o nezastarijevanju krivičnih dijela iz procesa privatizacije, organiziranog i privrednog kriminala, kao i prijedlog o oduzimanju nezakonito stečene imovinske koristi ostvarene tim djelima. Paket antikorupcijskih zakona je jedan od ključnih zahtjeva građana i koji je u potpunosti jednak zahtjevima SDP-a.

Mjere štednje moraju biti sprovedene, odnosno, mora doći do smanjenja primanja svim zvaničnicima, kao i ukidanja dodatnih beneficija, a uštede dobijene ovim putem bi trebale biti usmjerene u socijalne i programe zapošljavanja mladih.

Bez obzira na nedavni neuspjeh u iznalaženju rješenja za provedbu presude Sejdić-Finci, SDP smatra pozitivnim dogovor evropskog komesara Štefana Fuelea sa predsjedavajućim Vijeća ministara BiH i entitetskim premijerima, koji vodi ka uspostavi efikasnih mehanizama za vladavinu prava i borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Predsjedništvo SDP-a je pozdravilo izjavu evropskog komesara za proširenje Štefana Fuelea, koji je konačno, vrlo jasno, rekao da sve stranke u BiH nisu iste te da među političkim liderima postoje oni koji su ulagali iskrene napore da dođe do dogovora o implementaciji presude Sejdić-Finci, kao i onih koji su učinili sve da razgovori ne urode plodom.

Na sjednici Predsjedništva najavljeno je održavanje sjednice Glavnog odbora SDP BiH, na kojoj će biti razmatrana aktuelna situacija u našoj zemlji i biti predložene konkretne mjere za ekonomski i socijalni oporavak na svim nivoima.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.