Dr. Lagumdžija – Schaller – Hill:

Što prije implementirati donatorska sredstva za obnovu i rekonstrukciju BiH

Dr. Lagumdžija se ambasadoru Schalleru posebno zahvalio za pomoć koju je Švicarska Konfederacija uputila BiH tokom i nakon katastrofalnih poplava koje su našu zemlju pogodile u maju ove godine

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr. Zlatko Lagumdžija primio je u odvojenim susretima ambasadora Švicarske Konfederacije u BiH André Schallera i otpravnika poslova Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH Nicholasa M. Hilla.

Dr. Lagumdžija se tokom posjete ambasadora Schallera sagovorniku zahvalio na uspješnoj saradnji koja je ostvarena u proteklom periodu i ličnom doprinosu unapređenju bilateralnih odnosa Bosne i Hercegovine i Švicarske Konfederacije.

Dr. Lagumdžija se ambasadoru Schalleru posebno zahvalio za pomoć koju je Švicarska Konfederacija uputila BiH tokom i nakon katastrofalnih poplava koje su našu zemlju pogodile u maju ove godine, pri čemu je posebno značajnom istaknuo odluku Švicarske da na Međunarodnoj donatorskoj konferenciji za BiH i Srbiju u Briselu izdvoji po 5,900,000 CHF namijenjenih obnovi i rekonstrukciji pogođenih područja. Također je naglasio potrebu što hitnijeg implementiranja donatorskih sredstava za obnovu i rekonstrukciju zemlje.

Dr. Lagumdžija i ambasador Schaller su posebno istaknuli potrebu intenziviranja ekonomske saradnje dvije zemlje u narednom periodu, a pojedinačno posebno potrebu zajedničke promocije uspješnih švicarskih investicija u BiH i organiziranja Biznis foruma BiH – Švicarska, a nakon prošlogodišnjeg foruma u Cirihu.

Tokom susreta dr. Lagumdžije i otpravnika poslova Hilla razgovarano je o ekonomskoj saradnji Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, mogućnostima za investiranje u BiH, te procesu obnove i oporavka BiH od posljedica katastrofalnih poplava, a nakon uspješno održane Međunarodne donatorske konferencije za BiH i Srbiju u Briselu.

Dr. Lagumdžija je, između ostalog, govoreći o potrebi da se implementacija donatorskih sredstava provede efikasno, odgovorno i transparentno, izrazio zadovoljstvo jer je Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH jučer dao saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o finansiranju (Projekt hitnog oporavka od poplava) između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj, čiji je cilj finansiranje prioritetnih potreba u poplavljenim područjima a koji je nedavno potpisan.

Također, dr. Lagumdžija je izrazio zadovoljstvo jer je Vijeće ministara BiH podržalo prijedlog Ministarstva vanjskih poslova BiH da se u mehanizam nadzora uključe i nevladine organizacije, po principu otvorenog partnerstva sa vladama (Open Government Partnership).

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.