Stalno zasjedanje

Što prije dostaviti prijedlog akata o osnivanju Fondacije za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće u FBiH

Federalnu direkciju robnih rezervi Vlada je zadužila da sredstva za nabavku roba za robne rezerve koristi za interventnu nabavku konzumnih i higijenskih potrepština, koje će biti usmjerene za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće u FBiH

Slika

Vlada Federacije BiH, koja je u stalnom zasjedanju, na današnjoj je sjednici, kojoj je prisustvovao potpredsjednik FBiH Svetozar Pudarić, zadužila Federalno ministarstvo pravde da, u najkraćem roku, dostavi prijedloge akata o osnivanju Fondacije za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće u FBiH.

Istovremeno, savjetnik zamjenika premijera Federacije BiH Goran Miraščić zadužen je da koordinira aktivnosti osnivanja Fondacije za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće u FBiH, te da, do registracije Fondacije, vrši nadzor nad sredstvima prikupljenim na donatorskim računima za pomoć nastradalim, otvorenim kod Union banke d.d. Sarajevo.

Federalnu direkciju robnih rezervi Vlada je zadužila da sredstva za nabavku roba za robne rezerve koristi za interventnu nabavku konzumnih i higijenskih potrepština, koje će biti usmjerene za pomoć područjima nastradalim od prirodne nesreće u FBiH. Nabavku je neophodno vršiti u saradnji i prema potrebama koje je iskazao Federalni štab civilne zaštite, a putem Federalnog ministarstva finansija.

Danas je predsjednik Saveza udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja FBiH Šerif Patković imenovan za povjerenika Vlade FBiH, sa zadatkom da u njeno ime vrši nadzor nad distribucijom i korištenjem pomoći koju osigurava Vlada za potrebe općina Zenica i Žepče, s posebnim naglaskom na naseljenom mjestu Željezno Polje.

U vršenju nadzora on će, u saradnji s načelnikom Federalnog štaba civilne zaštite, osigurati da se pomoć Vlade na području općina Zenica i Žepče distribuira u skladu s odlukama nadležnih organa i tamo gdje je najpotrebnija. O svakom postupanju suprotnom odlukama nadležnih federalnih organa povjerenik je obavezan odmah informirati Vladu radi poduzimanja mjera iz njene nadležnosti.

Ovo ovlaštenje važi dok traje stanje prirodne nesreće na području FBiH u skladu sa Odlukom Vlade FBiH o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Federacije.

Vlada FBiH danas je izmijenila zaključak od 17.5.2014. godine i federalnog ministra obrazovanja i nauke Damira Mašića ovlastila da koordinira uspostavljanje call centra za pružanje svih informacija građanima i pravnim osobama u vezi s pomoći za nastradale u Federaciji BiH.

Podsjećamo, dežurni brojevi su 033/276-383 (u Sarajevu) i 036/355-726 (u Mostaru).

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.