Lagumdžija s delegacijom PSC-a

Što preciznije definirati prioritete reformi uz jasno opredjeljenje i odgovornost bh. vlasti za njihovu provedbu

Tokom susreta dr Lagumdžija je delegaciji (32 člana) predstavio političke prilike u Bosni i Hercegovini, nakon uspješno održanih Općih izbora, perspektive evropskih integracija naše zemlje, kao i viđenje razvoja odnosa i saradnje u regionu s fokusom na konkretne infrastrukturne projekte

Slika

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine dr Zlatko Lagumdžija primio je 20. novembra 2014. godine delegaciju Političkog i sigurnosnog odbora Evropske unije (PSC), koja boravi u dvodnevnoj posjeti BiH predvođena  predsjedavajućim Walterom Stevensom.

Tokom susreta dr Lagumdžija je delegaciji (32 člana) predstavio političke prilike u Bosni i Hercegovini, nakon uspješno održanih Općih izbora, perspektive evropskih integracija naše zemlje, kao i viđenje razvoja odnosa i saradnje u regionu s fokusom na konkretne infrastrukturne projekte.

Dr Lagumdžija je sagovornike informirao da je Inicijativa za pokretanje i ubrzanje procesa evropskih integracija u BiH, koja je iznesena na konferenciji Aspen instituta u Berlinu od strane ministara vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva i Njemačke te prije tri dana usvojena od strane svih ministara vanjskih poslova članica Evropske unije na sastanku Vijeća za vanjske poslove (FAC), pozitivno primljena u BiH.

Ocijenio je da je Inicijativa nova šansa za Bosnu i Hercegovinu i da je pravo vrijeme za njenu provedbu. Naglasio je da je ključno brzo formirati vlast BiH na svim nivoima, čija će osnova biti jasno opredjeljenje za provedbu ključnih ekonomskih i socijalnih reformi, vladavinu prava, borbu protiv kriminala i korupcije i jačanje administrativnih kapaciteta države u pravcu njene funkcionalnosti.

Također je naglasio da Inicijativa treba predstavljati osnovu jedinstvene EU strategije za Bosnu i Hercegovinu i da je potrebno što preciznije definirati prioritete u reformskim procesima uz jasno opredjeljenje i odgovornost ključnih nosilaca vlasti u BiH za njihovu provedbu.

Dr Lagumdžija je posebno naglasio da se u Bosni i Hercegovini podržava fokus na socio-ekonomskim reformama koje će omogućiti ekonomski rast i zapošljavanje i druge pozitivne efekte od kojih će građani imati direktnu korist, kao i fokus na vladavinu prava i funkcionalnost države.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.