Vojin Mijatović

Što je jača građanska ideja u RS, jača je i država BiH

Očigledno je da inicijativa SDP BiH oko formiranja trećeg bloka građanske orijentacije u RS-u postaje ideja koja će umnogome promijeniti političku sliku kako u RS tako i u BiH, kazao je Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH u reakciji nakon što su se i SDA i Platforma za progres pozitivno odredile prema njihovom pozivu.

“Veliko mi je zadovoljstvo da su se u prvom momentu pozitivno odredile mnoge stranke i potvrdile učešće na sastanku koji će se održati u SDP-u 18.05. Gospodin Izetbegović je prvi reagovao i prihvatio javno naš poziv i što je bitno istakao da su spremni za saradnju na način da prihvate ovo kao projekat svih građana BiH koji žive u RS a ne projekat jedne ili više stranaka”, kazao je Mijatović za NAP.

Dodaje da su potvrdu dobili i od NB-a i Senada Šepića, a da ih posebno raduje potvrda Platforme za progres i profesora Hadžikadića.

“Smatram da je PZP jedna pozitivna stvar na političkoj sceni BiH, te da je njihov prijedlog da gospodin Jusuf Arifagić bude kandidat za predsjednika RS-a nešto što smo kao SDP spremni da podržimo bez oklijevanja i da u punom kapacitetu stanemo iza takve kandidature. Upravo kandidaturom Arifagića pokazujemo da je ovo projekat građanske BiH u RS-u i da je ovo projekat koji je iznad svih pojedinaca i stranaka”, kazao je.

Ističe da prve reakcije u RS panika režimskih medija ali i “lidera” opozicije pokazuju da je treći građanski blok upravo nešto što će promijeniti političke odnose u RS-u i što će značajno ojačati državu BiH na svakom njenom pedlju.

“Radujem se sastanku 18.05 i prilici da pokažemo što je jača građanska ideja u RS-u jača je država BiH“, kaže Mijatović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.