Zukan Helez

Stevandiću, što prije shvatite da je BiH vaša domovina, manje će vas boljeti glava

Potpredsjednik SDP BiH Zukan Helez odgovorio je na prozivke Nenada Stevandića, predsjednika Ujedinjene Srpske, koji je potpredsjednika Heleza prozvao zbog prisustva jučerašnjoj svečanoj Akademiji SDP BiH, povodom Dana državnosti, u Banja Luci.

“Gospodine Stevandiću! Da, došao sam u Banja Luku na svečanu Akademiju povodom 25.novembra, Dana državnosti naše države BiH.

Da, gospodine Stevandiću, ponosno sam stajao u prvom redu slušajući zvuke najljepše himne na svijetu i gledao u najljepšu zastavu, zastavu moje i tvoje domovine Bosne i Hercegovine.

Znam g. Stevandiću da ste frustrirani što je u mojoj i tvojoj Banja Luci bilo preko pet stotina građanki i građana BiH koji vole svoju državu.

Prošla su vremena gospodine kad si vozao zloglasni, crveni kombi i u njega kupio Bošnjake, Srbe, Hrvate i ostale građane Banja Luke, iste pljačkao, premlaćivao i odvodio u logore smrti.

Ovo su Stevandiću neka nova vremena koja sve manje tolerišu kriminal i korupciju. A što se tiče raketiranja Banja Luke to nikada nećete čuti od mene da sam rekao jer ja ne granatiram gradove i naselja svoje države.

Da, treba nam naoružanje jer se i susjedne države naoružavaju. Trenutno Vučić preko Rusije i Putina, a Hrvatska od Francuske. Ono što mora da shvatiš g. Stevandiću nema više demilitarizacije BiH. Tri suverene države potpisaše u Beču već davne 1997.godine sporazum u balansu o naoružavanju. Te države su Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija. Ne vidim nijedan problem u tome da se i BiH naoruža kao i ostale dvije potpisnice ovog sporazuma.

I na kraju g. Stevandiću, ja sam čovjek koji je dobio nešto manje od 20 hiljada pojedinačnih glasova i tako ušao u Parlament BiH. A Vi ste gospodine ušli sa kompenzacijske liste i to ne Vaše stranke nego druge stranke, SNSD-a.

Stevandiću, Vi iz Drvara, ja iz Bugojna, Banja Luka je moja koliko je i Vaša kao što je i BiH Vaša koliko je i moja. Što prije shvatite ove činjenice manje će Vas boljeti glava”, naveo je Helez.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.