Šteta: Vraćanje trolejbusa u Vogošću uveliko će promijeniti kvalitet života

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je danas gradilište i trasu kojom će trolejbus nakon 30 godina ponovo ići do Vogošće i sa izvođačem radova i nadzorom razgovarao o svim aktivnostima koje slijede u realizaciji ovog projekta.

Počela je prva faza radova, koja podrazumijeva sanaciju elektrovučnih podstanica u Hotonju i Vogošći.

Projektom je predviđena izgradnja kontaktne mreže u dužini od 8,6 kilometara, obnova postrojenja elektrovučnih podstanica, saniranje i obnova postojećih, te izgradnja novih stubova kontaktne mreže.

“Trolejbuske linije su ranije vozile do Vogošće, mreža je nažalost tokom rata uništena, a naša odluka je bila da trolejbus nakon 30 godina vratimo u Vogošću, iako se to odmah nakon uništenja trebalo i moralo obnoviti. Vraćanje trolejbusa u Vogošću uveliko će promijeniti kvalitet života i ponosan sam što sam dio još jednog velikog projekta za naš kanton”, poručio je ministar Šteta, dodavši da će se građani Kantona Sarajevo u 2025. godini ponovo voziti trolejbusom do Vogošće.

Za rekonstrukciju trolejbuske kontaktne mreže sredstva su obezbijeđena putem zajma kod Evropske investicione banke.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.