Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo

Šteta: U toku radovi na novoj saobraćajnici na ratnom putu Igman u dužini od tri kilometra

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta obišao je u petak gradilište na ratnom putu Igman, gdje su u toku radovi na novoj saobraćajnici u dužini od tri kilometra.

Riječ je o putu koji je od velike važnosti za historiju Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, a kako je istaknuto, ovom prilikom, u protekloj godini urađeno je mnogo posla, dok se istim intenzitetom nastavlja i u ovoj, kada je planirano da radovi budu okončani.

“Nakon što završimo ovaj dio, plan je u periodu 2025-2026. godine graditi narednih 6,5 kilometara saobraćajnice od tzv. osmica do spoja s regionalnom cestom u mjestu Zoranovići. Tako da ćemo u skladu s našim ciljem, a to je unapređenje infrastrukture, po završetku kompletnog projekta, dobiti spajanje Hrasnice s regionalnim putem prema Bjelašnici novom saobraćajnicom u dužini od ukupno 9,5 km”, rekao je ministar Šteta.