Stavovi Pack korespondiraju sa SDP-ovom inicijativom o ukidanju kantona

Njenu izjavu o tome da bi ukidanje kantona bilo pozitivno rješenje za Bosnu i Hercegovinu mi je bilo izuzetno drago čuti iz više razloga. Prije svega jer je ona osoba koja je konačno prevalila preko usta ono što mnogi u Briselu misle, ali ne izgovaraju da „ne bi dodatno komplikovali situaciju, kazao je za Vijesti. zastupnik SDP-a u PS BiH Saša Magazinović govoreći o stavovima Doris Pack predsjednicE Odbora Evropskog Parlamenta za jugoistočnu Evropu.

Magazinović ocijenjuje da mnogi evropski dužnosnici otvorenije i racionalnije pristupaju tome problemu kada prestane njihov aktivni angažman u BiH pa onda stvari nazivaju pravim imenom

“Kao i mnogi drugi zapadnoevropski političari, Doris Pack govori mnogo otvorenije i racionalnije danas kada intenzitet njenih političkih aktivnosti značajno smanjen nego što je govorila kada je bila aktivni sudionik dešavanja na području Balkana, pa i u Bosni i Hercegovini kao izvjestiteljica EU Parlamenta. To mogu donekle razumjeti, ali mi je žao što oni koji se danas bave Bosnom i Hercegovinom nemaju više hrabrosti da stvari nazovu pravim imenom”, pojasnio je Magazinović.

Njenu izjavu o tome da bi ukidanje kantona bilo pozitivno rješenje za Bosnu i Hercegovinu mi je bilo izuzetno drago čuti iz više razloga – naglašava zastupnik SDP-a u PS BiH

“Prije svega jer je ona osoba koja je konačno prevalila preko usta ono što mnogi u Briselu misle, ali ne izgovaraju da „ne bi dodatno komplikovali situaciju“.

Istakao je da njen stav korespondira sa SDP-ovom inicijativom za racionalizaciju FBiH koju predvodi gradonacelnik Tuzle Jasmin Imamovic.

Naglašava da je Pack veoma uticajna u krugovima koji su bliski njemačkoj kancelarki Angeli Merkel.

“Drugi razlog je to što se radi o ženi koja je još uvijek veoma uticajna u stranci Angele Merkel, bar kada je u pitanju naša regija. Treći razlog je sve češća griža savjesti predstavnika međunarodne zajednice koji su svjesni da su u Bosni i Hercegovini dopustili da se Bosni i Hercegovini dešavaju politike i političari čije vrijednosti koje zastupaju ne bi bile prihvatljive u državama EU i da to treba zaustaviti”, kazao je Magazinović.

On ističe da u međunarodnoj zajedici postoji rasploženje u smislu  suzbijanja esktremističkih politika

“Ako se u narednom periodu desi samo dio onoga što se najavljuje u krugovima međunarodne zajednice kada je u pitanju odnos prema ekstremnim politikama i ljudima koji ih predstavljaju, onda ćemo svi zajedno imati razloga za optimizam”

Stoga poruke koje je poslala Pack, Magazinović doživljava kao pozitivan signal da bi se stvari mogle kretati u tom pravcu i da je konačno došlo vrijeme da se podijelimo, ali ne onako kako nacionalisti priželjkuju nego isključivo na dobre i loše. Vjerujte mi da je dobrih u ovoj državi mnogo, mnogo više – zaključuje Magazinović.

(Vijesti.ba)

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.