Lana Prlić

Stavljam se na raspolaganje da popravimo stanje u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić

Lana Prlić, zastupnica Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, jučer je na sjednici Parlamenta glasala za obaranje Izvještaja o radu Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

„Situacija u Zavodu je katastrofalna i priča direktora Salića nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Rekao je da se u Zavodu godinama provodio kriminal, od toga da su se kurbani, koji bi ljudi donosili u ovaj Zavod, preprodavali, da djeca nemaju grijanje, da se renovirana zgrada raspada, te da nema adekvatnog kadra koji bi se brinuo o štićenicima ovog Zavoda.

Ne možemo da se ne zapitamo da li je ovo jedini takav slučaj.

Dostavljeni izvještaj je friziran i netačan, što je potvrdilo izlaganje gospodina Salića.

Predstavnički dom je na kraju usvojio zaključak kojim se nalaže Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike da zajedno sa Federalnim ministarstvom financija obezbijede neophodna sredstva za grijanje ovom Zavodu, te da Federalno ministarstvo rada i socijalne politike organizira radnu posjetu ovom Zavodu.

Ovim putem pozivam direktore, štičenike, uposlenike Zavoda, domova, institucija koji se brinu o zbrinjavanju mentalno invalidne djece i omladine, zbrinjavanju djece sa poteškoćama u razvoju, popravnim domovima za djecu i mlade, kao i domovima za nezbrinutu djecu, te građane, da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o nepravilnostima, nebrizi od strane uposlenika ili direktora, pronevjere, itd. da progovore o tome.

Kao zastupnica se stavljam na raspolaganje, a i sigurna sam i ostale kolege iz Parlamenta da nam se možete obratiti i upoznati sa problemima. Jer jedino ako znamo za probleme možemo ih riješiti“, navela je Prlić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.