SDP BiH Tuzla

Stav SDP-a je jasan, mi smo protiv ukidanja autonomije Univerziteta

Na inicijativu poslanika ljevice u Skupštini Tuzlanskog kanton jučer je održana sjednica hitnog karaktera na kojoj su razmatrane informacije o stanju na Univerzitetu u Tuzli sa osvrtom na posljednja dešavanja.

Skupština TK je jednoglasno usvojila sve zaključke poslanika lijevog bloka. Zaključci osuđuju posljednja nemila dešavanja, politizaciju i urušavanje autonomije Univerziteta, obavezuju Ministarstvo nauke, obrazovanja, kulture i sporta da Zakon o visokom obrazovanju usaglasi sa okvirnim Zakonom Bosne i Hercegovine.

Pored navedenog, zaključci daju punu podršku Tužilaštvu Tuzlanskog kantona da istraži, rasvijetli i sankcioniše vinovnike nemilih događaja i da rasvijetli aktivnosti koje su dovele do istih.
Ističemo da su poslanici SDA na samoj sjednici, bez javne rasprave i mišljenja akademske zajednice i studenata, predložili izmjene Zakona kojima se u potpunosti ukida autonomija Univerziteta, te da su materijali o izmjenama i dopunama Zakona poslanicima podijeljni pred samo glasanje.

Klub poslanika SDP BiH u Skupštini TK je svojim napuštanjem sjednice, prilikom glasanja za predložene izmjene i dopune Zakona o visokom obrazovanju, jasno iskazao stav da ne želi učestvovati u ovoj lakrdiji i uništavanju Univerziteta u Tuzli.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.