Ministarstvo pravosuđa i uprave Vlade USK

Status projekta izgradnje zgrade Kantonalnog suda u Bihaću

Zadovoljstvo statusom aktivnosti na ovom projektu izrazio je i federalni ministar Zoran Mikulić

Slika

Ministarstvo pravosuđa i uprave Vlade Unsko-sanskog kantona i Kantonalni sud u Bihaću, nakon izrade idejnog projekta za izgradnju nove zgrade Kantonalnog suda u Bihaću, zvanično su  dobili urbanističku saglasnost za izgradnju zgrade na lokalitetu "Borići".

Slijedi procedura za izdavanje građevinske dozvole, kaže Andrej Mamontov, kantonalni ministar pravosuđa i uprave.

Zadovoljstvo statusom aktivnosti na ovom projektu izrazio je i federalni ministar Zoran Mikulić.

U Sarajevu je nedavno održan sastanak na kojem su razmatrane aktivnosti vezane za realizaciju projekta rekonstrukcije i izgradnje objekata sudova i tužilaštava u BiH. Resorno federalno ministarsvo je predstavnike EU delegacije tada informisalo o trenutnom statusu projekata koji su kandidovani za finansiranje u okviru IPA programa. Izraženo je zadovoljstvo statusom aktivnosti u Unsko-sanskom kantonu jer prema trenutnom stanju kompletna procedura pripreme tenderske dokumentacije, u saradnji s VSTV, bi mogla biti okončana do početka realizacije IPA 2015,obavijestio je resorni federalni ministar Zoran Mikulić.

Idejni projekat objekta u Bihaću je izradila tvrtka Euroing doo Bihać, projektant je arhitekta Miron Ibrahimpašić a izrada projekta je finansirana od Vlade Kraljevine Norveške i SIDA projekta.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.