Jezgru Sarajeva učiniti prostorom dostojnim glavnog grada

Starogradski aktivisti obišli 400 poslovnih prostora

U Općini Stari Grad Sarajevo u toku je usvajanje Odluke o dodjeli u zakup poslovnih prostora kojom se definišu visine zakupa, popusti, zone djelatnosti i drugi elementi zakupa i privrednog djelovanja u općinskim poslovnim prostorima. Aktivisti SDP-a su tim povodom posjetili oko 400 poslovnih prostora i zakupcima uručili letke sa ciljem njihovog uključenja u cijeli proces. U podjeli letaka je pored rukovodstva općinske organizacije učestvovao i generalni sekretar Irfan Čengić.

„SDP je najprije tražio da se produži period u kom će Odluka biti u nacrtu, kako bismo adekvatno reagovali. Oformili smo široko radno tijelo sačinjeno od rukovodstva, privredika, zakupaca i ekonomsista koje je već dalo set prijedloga. Naredni korak su pregovori sa predlagačem, a prije januarske sjednice Vijeća naš Odbor će da usvoji konačni stav Partije. U okviru ovih napora posjetili smo oko 400 poslovnih prostora, dijelili letke, razgovarali sa zakupcima i trudili se da ih uključimo u cijeli proces. Ulažemo veliki napor kako bismo podigli poslovne standarde, zaštitili zanatlije i radne ljude, stali u kraj mešetarima, te jezgru Sarajeva učinili prostorom dostojnim glavnog grada“ – rekao je Malik Garibija, predsjednik starogradske organizacije SDP-a.

Gotovo polovinu vlastitih prihoda Općina Stari Grad obezbjeđuje zakupom poslovnih zgrada i prostora. Primjera radi u 2014. godini od 15,3 miliona KM prihoda, čak 6,3 miliona je inkasirano zahvaljujući zakupu. Općina raspolaže sa ukupno 895 poslovnih prostora zbog čega je SDP Stari Grad ocijenio da je ovo Odluka od strateškog značaja i posvetio posebnu pažnju njenom donošenju.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.