Irfan Čengić

Stari Grad osigurao sredstva za nabavku minibusa

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo je na današnjoj vanrednoj sjednici odobrilo dodjelu 700.000 KM za nabavku minibusa za ponovno uspostavljanje minibuskog saobraćaja u ovoj općini.

Klub SDP BiH je podržao ovu odluku, ali su iz Kluba istaknuli da ona nije u nadležnosti Općine, već da je to u nadležnosti Kantona Sarajevo.

“Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo nije se udostojio niti doći na sjednicu OV, iako dobija donaciju od 700.000 KM. Sigurno da mu Stari Grad nije atraktivna lokacija za posjetu, a vjerovatno bi da je, kojim slučajem, donator iz druge države, našao vremena za posjetu.

Komunalna privreda u KS je u kolapsu, a Vlada KS, iako je najavljivala, nema strategiju za uspostavljanje sarajevskog Holdinga, po uzoru na evropske gradove“, istaknuo je Irfan Čengić, dopredajedavajući OV Stari Grad Sarajevo.

Čengić je zahtijevao od GRAS-a da izmjeni i uskladi rasporede vožnje u Općini Stari Grad.

Privremeni upravitelj KJKP GRAS-a Haris Gušić je dao obećanje da će ponovo uspostaviti minibuske linije u Općini Stari Grad Sarajevo.

Posljednja kupovina minibusa za Stari Grad je bila 2012. godine kada je resorni ministar Haris Lulić (SDP) osigurao sredstva za kupovinu vozila.

 


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu