Dositej Perić

Stanovnici Pelagićeva u svakodnevnoj životnoj opasnosti

Dositej Perić, član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH, uputio je inicijativu prema načelniku opštine Pelagićevo, Republičkoj upravi za inspekcijske poslove i Saobraćajnom inspektoratu Republike Srpske, u kojoj traži konkretne odgovore na pitanja o neadekvatnoj i nepropisnoj sanaciji mosta koji je urušen u martu 2017. godine na teritoriji Opštine Pelagićevo u ulici Nikole Tesle, kao i preuzimanje adekvatnih mjera za sanaciju mosta.

Naime, do urušavanja mosta preko rijeke Brijeznice u Opštini Pelagićevo, došlo je u martu 2017.godine. Do danas nije izvršena adekvatna sanacija ovog putnog objekata, te isti predstavlja opasno mjesto za vozače i pješake koji ga svakodnevno koriste, kao i za sve druge učesnike u saobraćaju na navedenoj relaciji.

Most, koji je potpuno uništen 2017. godine, saniran je na način koji je suprotan pravilima tehničke struke i normama vezanim za putne objekte i u suprotnosti sa odredbama Zakona o putevima.

“Rješenje koje predlažem i u koje stavljam sve svoje kapacitete na raspolaganje kod provođenja istog, tretirale bi neregularno saniran most kao opasno mjesto na putnoj mreži RS-a, o čemu bi trebalo da postoji i jasna signalizacija i odgovarajuća upozorenja, zatim preuzimanje odgovornosti nadležnih lica zbog nepropisne i neblagovremene sanacije, kao i konačnu sanaciju mosta u skladu sa Zakonom.

Značaj ove inicijative ogleda se u činjenici da su stanovnici Pelagićeva u svakodnevnoj realnoj životnoj opasnost od ponovnog urušavanja neregularno saniranog mosta i predstavlja potpuni nonsens da je takav infrastrukturalni projekat nije saniran zbog ličnih interesa nadležnih pojedinaca”, navodi Perić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.