Stanje u Mostaru je kristalno jasno

Stanje u Mostaru je kristalno jasno: SDA je imala mogućnost da glasanjem za Irmu Baraliju pokaže kako između HDZ-a, s jedne strane, i promjena, integracije i evropskog Mostara bira Mostar.

Podrškom kandidatkinji koja je svojom tužbom i kasnijom presudom Evropskog suda za ljudska prava omogućila održavanje izbora, SDA je mogla pokazati da nije vječiti HDZ-ov igrač iz sjene. Nažalost kao i nebrojeno puta do sada kada je u pitanju izbor HDZ ili država, SDA izabere HDZ.

SDP i naši partneri se nemamo šta kome dokazivati. Mi sa HDZ-om niti smo tikve sadili niti ćemo. Sjećamo se i znamo kako smo prošli kada smo to pokušali sa SDA.
SDA, nakon što je dva puta izglasala HDZ-ovog gradonačelnika Mostara i omogućila ovoj stranci da 16 godina ima čelnog čovjeka grada, ima razloga da se pravda i dokazuje, a nije im prvi put da za svoje postupke opravdanje traže i okrivljuju druge. Ovaj put neće im proći.

Nakon što su učestvovali u dokazanoj krađi glasova nauštrb BH bloka, imali su još više razloga da pokažu da to nije dio dogovora SDA-HDZ.

Glasanjem za kandidatkinju BH bloka su mogli pokazati da su se promijenili. Umjesto toga, mostarsko druženje Izetbegović-Čović uz koje se odigravala dobro uigrana predstava u mostarskoj vijećnici su dokazali kako u Mostaru samo Stari Most i Velež traju duže od ljubavi između SDA-HDZ.

Idila se očito nastavlja, HDZ-u gradonačelnik, SDA-u predsjedavajući Gradskog vijeća, a građanima Mostara kao i do sada svađe, podjele, lažna obećanja.

U toj farsi BH blok neće učestvovati, a naši vijećnici će kroz sjednice Gradskog vijeća biti glas građana kojima je Mostar u srcu i koji će se itekako čuti.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu