OO SDP Jablanica

Stanje u Jablanici dokaz nesposobnosti svih nivoa vlasti

Da je naša vlast nesposobna uvjerili smo se već nekoliko puta, a događaji prouzrokovani snježnim padavinama tokom mjeseca decembra i januara, samo su jedan u nizu očitih primjera pomenute nesposobnosti. Iako smo već nekoliko puta ukazivali na ove činjenice, osim što smo izazvali pisanu reakciju nadležnih u kojoj su krivi svi i sve osim njih samih, ništa se novo nije desilo.

Desilo se da je stanje na cesti bilo apokaliptično, a kilometarske kolone u kojim su ugroženi životi ljudi samo povtđuju naše ranije navode. Svi koji su zaduženi za normalno funkcionisanje saobraćaja i života nisu uradili svoj dio posla, a rezultate nerada su osjetili građani u kolonama. Reakcije nadležnih sa federalnog, pa potom kantonalnog i lokalnog nivoa, pokazuju nam da osim što ne znaju raditi svoj posao, vladajući su očito specijalisti za prebacivanje odgovornosti. Čudi nas da je izostala sinergija i kooordinacija kadrova o kojoj slušamo godinama? Da su sve službe uradile svoj posao kako treba, ne bi načelnik Općine Jablanica Salem Dedić krivca morao tražiti u drugima, posebno ne u učesnicima u saobraćaju.

Nakon svega očekujemo oštru reakciju nadležnih i utvrđivanje odgovornosti za sve što se dešavalo u utorak i ranim jutarnjim satima u srijedu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.