Jasenko Selimović

Stabilizirati postojeću situaciju otvaranjem iskrenog dijaloga

Nezadovoljstvo građana je opravdano jer su se nužne reforme nepotrebno blokirale u institucijama FBiH.

Slika

Ovo je vrijeme kada više nego ikada političari trebaju slušati šta im građani poručuju, te unutar institucija Federacije BiH djelovati u pravcu opravdanih zahtjeva građana – kazao je danas za Agenciju Fena Jasenko Selimović, predsjednik Kluba poslanika SDP-a u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta na vanrednoj sjednici tog doma. 

Smatra da je nezadovoljstvo građana opravdano jer su se "nužne reforme nepotrebno blokirale u institucijama, zbog čega su građani, prije svega obespravljeni radnici bili prisiljeni svoja prava tražiti na demonstracijama". 

– Kao direktni predstavnici građana dužni smo prepoznati i reflektovati te probleme te ponuditi adekvatna rješenja. Bez demagogije i populizma staviti  fokus na pitanja koja će u što većoj mjeri preusmjeriti politički rad na rješavanju problema i zahtjeva koji su se čuli u proteklim danima – ističe Selimović. 

Odgovarajući na pitanje kako stabilizirati postojeću situaciju, Selimović navodi da je rješenje i "u otvaranju iskrenog dijaloga i vraćanju društvenog povjerenja". 

Povodom sigurnosne situacije u Federaciji BiH, zbog koje se danas održava vanredna sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH, Selimović je poručio da treba "insistirati na omogućavanju nesmetanih mirnih protesta, ali i na osiguranju i funkcionisanju svih institucija i javnih službi". 

Naglasio je da se treba istrajati na utvrđivanju organizatora nasilnog dijela protesta i njihovom efikasnom procesuiranju.

– Interventne mjere štednje uključuju smanjivanje prihoda zvaničnika i ukidanje beneficija, naprimjer, ‘bijelog hljeba’. Ostvarene uštede treba usmjeriti u aktivnu politiku zapošljavanja i socijalne politike – kazao je Selimović za Fenu. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.