Vesna Saradžić

Šta se radi oko zaštite ekosistema koji je ugrožen izgradnjom HE Ulog?

Danas je ispred delegatkinje SDP BiH u Doma naroda Parlamenta FBiH Vesne Saradžić na službeni mail predsjedavajućeg Doma naroda poslana urgencija vezana za dostavu informacije o poduzetim aktivnostima Vlade FBiH na zaštiti ekosistema koji je ugrožen izgradnjom HE Ulog.

„Na 12. sjednici održanoj 29.07.2021.godine Dom naroda PF BiH je usvojio ZAKLJUČAK kojim je obavezao Vladu FBiH i resorna ministarstva da se aktivno uključe u zaštitu ekosistema koji je ugrožen izgradnjom HE Ulog i niza drugih MHE na lokalitetu Konjica.

Navedeni ZAKLJUČAK je obavezao Vladu FBiH da za prvu narednu sjednicu Doma dostavi informaciju o poduzetim aktivnostima.

S obzirom da imamo zakazanu sjednicu 30.09.2021. godine na kojoj nemamo predmetne informacije, tražim od Vas kao predsjedavajućeg Doma da iskoristite svoje poslovničko pravo i urgencijom insistirate kod Vlade za hitnu dostavu tražene informacije“, navela je Saradžić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.