Saša Magazinović

Šta je Zvizdić ispunio iz ekspozea: Magazinović pitao za dvije stvari, premijer ignorirao pitanje

Na sjednici Predstavničkog doma PSBiH Saša Magazinović (SDP) tražio je od predsjedavajućeg Vijeća ministara Denisa Zvizdića da pojasni dokle je došao s obećanjima iz ekspozea, a u vezi njegovog obećanja o uspostavi Fonda za obnovu i razvoj i dokle je sa Zakonom o strateškim investitorima.

Zvizdić je odgovarajući na pitanje istakao da je očito da je njegov ekspoze jedno od najčitanijih štiva u SDP-u te da mu je drago zbog toga jer je riječ o dokumentu koji je skoro u potpunosti realiziran.

Kako kaže, većina mjera iz ekspozea je realizirana, a kao primjer naveo je deblokadu evropskog puta BiH koji je bio u potpunosti blokiran za vrijeme dok je Vijećem ministara BiH upravljao SDP.

Kako kaže u njegovom mandatu na snagu je stupio SSP, počelo je s radom Vijeće za stabilizaciju i pridruživanje, Odbor za stabilizaciju i pridruživanje zajedno s pododborima, ojačan je rad Direkcije za evropske integracije, predata je aplikacija za članstvo u EU, dostavljeni su odgovori na pitanja Evropske komisije te su realizirani Talinski uslovi koji su bili blokirani za vrijeme dok se na čelu ministarstva odbrane BiH nalazio SDP-ov ministar.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH podsjetio je da je izvršna vlasti usvojila sve ključne strategije zbog kojih je naša zemlja izgubila 400 miliona eura za vrijeme SDP-ove vladavine, da su oslobođeni IPA fondovi, usvojena reformska agenda od koje je realizovano preko 80 posto mjera, zatim da je povećan broj zaposlenih i nivo novih investicija i tako dalje.

Magazinović je u replici kazao da je čovjek vlasnik riječi dok je ne izgovori, jer kasnije je njen rob.

– Vi pitate predsjedavajućeg kakvo je vrijeme, a on vam kaže koliko je sati. Vi kažete ne, mene zanima kakvo je vrijeme, a on odgovori da vam to može reći svaki sat. E, tako je to gospodine Zvizdiću ja sam vas pitao za dvije stvari. Vi ste na početku izlaganja citirali Ajnaštajna “ne mogu se problemi riješiti na isti način kako su nastali“. Vaši odgovor i mandat su dokazi tome – kazao je Magazinović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.