Saša Magazinović

Šta je sa legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe?

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na Twitteru je pitao šta se dešava sa procesom legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.

– Šta je sa legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe? U maju VM donijelo je odluku o dopuni Komisije za suzbijanje opojnih droga. Dva mjeseca su slali odluku u Službene novine. Do danas sjednica Komisije nije sazvana. Do legalizacije: Bolje ilegalno ziv,  nego legalno mrtav! – napisao je Magazinović na Twitteru.

Podsjećamo, Magazinović i osnivač Udruženja KANABiH Irfan Ribić održali su u junu sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

Tada je rečeno da bi u naredih mjesec Bosna i Hercegovina mogla završiti izradu nacrta zakona, nakon čijeg bi se usvajanja išlo u legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.

– Tema legalizacije kanabisa u medicinske svrhe je možda i prava slika institucija BiH. Svi znamo koliko je teško nešto usvojiti kad postoje razlike u stavovima. Međutim, u ovom slučaju svi su saglasni i nema političkog protivnika, ali stvari se dešavaju veoma sporo – kazao je tada Magazinović za “Avaz”.

Podsjetio je da je više od godinu i po, koliko se zalaže za ovu priču, imao priliku da razgovara s entitetskim ministrima zdravstva, koji podržavaju ovu ideju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.