Admir Babić

Šta Gradska uprava Visoko poduzima po pitanju omogućavanja pretvorbe poljoprivrednog zemljišta nižih klasa u građevinsko?

Admir Babić, vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Visoko, preko svoje službene Facebook stranice informisao je javnost u Visokom da je na posljednjoj sjednici GV Visoko postavio pitanje, a njegovu objavu prenosimo u nastavku:

“Poštovani sugrađani, na 11. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Visoko koja je održana 28. oktobra 2021. godine, kao gradski vijećnik postavio sam nadležnoj službi pitanje „Šta Gradska uprava poduzima i da li ima namjeru preduzeti išta po pitanju omogućavanja pretvorbe poljoprivrednog zemljišta nižih klasa (4. klasa i niže klase) u građevinsko?“.

Naime, činjenica je da u Visokom postoji priličan broj parcela koje su označene kao poljoprivredna zemljišta, ali su lošeg kvaliteta (4. klasa i niže klase) te ih građani ne obrađuju zbog malih prinosa, a nalaze se na obodima naseljenih mjesta, te zbog toga postoji interes građana da na takvim parcelama grade porodične kuće.

S obzirom na to da ih trenutna zakonska regulativa u tome sprečava – eventualnom pretvorbom takvog zemljišta u građevinsko omogućila bi se građanima gradnja, te bi eventualnom gradnjom Gradska uprava imala koristi kroz različite takse i naknade.

Ovo pitanje sam uputio nadležnoj službi u sklopu Gradske uprave Visoko, te ću po primitku odgovora o istom i vas dragi sugrađani informisati.”

visoko.co.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.