SSP: Pozdravljamo odluku Bh. bloka, odbacimo okove nacionalističkih vođa

Savjet socijaldemokratskog pokreta (SSP) Bosne i Hercegovine pozdravlja odluku Bh. Bloka da ne ide u koaliciju sa nacionalnim strankama ili strankama koje sa sobom nose nacionalističku retoriku, te strankama koje su, kako ističu dovele društvo BiH na ivicu provalije u svakom pogledu.

“SSP BIH kao tijelo koje želi građanima i građankama te svim narodima i narodnostima BiH društvo i državu po mjeri individualnih i kolektivnih prava i dostojanstva, državu socijalnog blagostanja, te dostojanstven položaj radnika i radnica, poziva sve demokratične pojedince, organizacije i stranke koje ne pristaju na nacionalističku ideologiju u oba bosanskohercegovačka entiteta, da odbace okove autoritarnih nacionalističkih vođa kakvi su Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović i da se pridruže odluci Bh. bloka. Iskažimo odlučno NE autokratiji, korupciji i kriminalu i politički porazimo sve one koji su upropastili bosanskohercegovačko društvo”, navodi se u reakciji.

Također su zatražili od svih članica Bh. bloka da ostanu dosljedni i provođenju antinacionalističkih politika.

“Zahtijevamo da se ne razbija postojeća koaliciona vlada u Kantonu Sarajevu. Također, podstičemo Bh. blok da i u drugim kantonima iznova otvori pregovore o formiranju koalicionih vlada bez nacionalističkih partija”, zaključuju u svojoj reakciji.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu