Vojin Mijatović

‘Srpski svet’ je glupost, branio bih BiH od njega

Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a, bio je gost na FTV kod Sanjina Bečiragića.

Aleksandar Vučić je neko ko je riješio po svaku cijenu da Srbija postavio regionalni lider u političkom, ekonomskom i svakom drugom smislu, ocjenjuje Mijatović.

“Sa stanovišta njega kao predsjednika to je odlično i čestitam mu. Sa stanovišta miješanja u odnosu s drugim zemljama, pogotovo nas u Bosni i Hercegovini, to je katastrofa. Međutim, Vučić ima jedan interes, a to je jaka Srbija”, poručuje Mijatović.

Kaže da je Dodik bio “korisni idiot” sve dok je Vučić imao teške periode pregovora u vezi sa statusom Kosova. Ta priča polako ulazi u završnu fazu i u tom trenutku, pogotovo kad se riješi to pitanje, smatra Mijatović, on je potpuni teret Aleksandru Vučiću.

“On je i danas teret Vučiću i čak i ovo sve oko Schmidta moglo bi da bude jedan od načina kako se lagano rješava Dodika”, navodi Mijatović.

Kaže da je podrška Kine i Rusije Dodiku dio njihovog geostrateškog rata sa SAD-om i Europom na jednom mikro prostoru te da će Dodik u konačnici biti kolateralna šteta tih odnosa kada se viši interesi ovih dviju strana negdje drugdje poklope, te će im Dodik doći kao kusur u tom potkusurivanju. On stvara famu da je jako bitan igrač Rusije i Kine, poručuje Mijatović.

Za “srpski svet” kaže da je glupost, nije prijetnja niti politički projekt već politička manipulacija.

“Da bi ljudi bili mirni, evo moje poruke: hipotetički, krene taj “srpski svet” napad na Bosnu i Hercegovinu, Vojin Mijatović, Srbin, ratovat će protiv tog “srpskog sveta”. Priča o “srpskom svetu” je tu da bi neko ko je “bošnjački svijet” štitio Bošnjake od “srpskog sveta” i da bi onda neko iz “srpskog sveta” štitio Srbe od Bakira Izetbegovića ili nekih drugih iz “bošnjačkog svijeta””, ocjenjuje Mijatović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.