Nezadovoljstvo zbog ovakve raspodjele novca

Srna-Bajramović traži od Nermina Muzura imena članova komisije koja je dijelila novac Turističke zajednice Kantona Sarajevo

Zastupnica Socijaldemokratske partije BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedina Srna-Bajramović na današnjoj sjednici uputila je pitanje Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo o raspodjeli sredstava putem Javnog poziva za sufinansiranje projekata, manifestacija, događaja i aktivnosti iz oblasti turizma, kulture i sporta na području Kantona Sarajevo.

„Turistička zajednica Kantona Sarajevo donijela je odluku o izboru korisnika za dodjelu bespovratnih sredstava na osnovu provedenog Javnog poziva 4/2019 za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti značajnih za razvoj i promociju turizma u Kantonu Sarajevo.

Pravo na korištenje novčanih sredstava Turističke zajednice Kantona Sarajevo ostvarilo je 40 aplikanata.

Nezadovoljstvo zbog ovakve raspodjele novca izrazili su pojedinci smatrajući spornim odluku, odnosno kriterije po kojim najstariji muzički festival i jedan od važnijih međunarodnih kulturnih događaja u BiH nije dobio niti jednu marku.

Uzimajući u obzir da je ova koaliciona većina od početka uspostavila standarde apsolutne transparentnosti, želim vjerovati kako ne postoji niti jedan razlog da ne objavimo sve relevatne informacije kako bi se potpuno dekontaminirao javni poziv TZ KS.

Stoga bih zamolila direktora Turističke zajednice Kantona Sarajevo, da mi prvo dostavi imena članova komisije kako ista ne bi ostala u javnosti “bezimena komisija”, te kriterije po kojima se vršilo ocjenjivanje kandidovanih projekata značajnih za razvoj i promociju turizma u Kantonu Sarajevo, planiranih da se finansiraju bespovratnim
iznosom od 700.960 KM“, navodi se u pitanju zastupnice Srne-Bajramović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.