Tešanj

Sretan 25. novembar-Dan državnosti

Svakodnevna dešavanja nas redovno podsjećaju da fašizam u raznim oblicima još uvijek živi svuda oko nas

Slika25.novembar 1943. godine  jedan je od najznačajnijih datuma u višestoljetnoj historiji Bosne i Hercegovine. Tada su postavljeni temelji moderne Bosne i Hercegovine, kao zajedničke države jednakih prava za sve narode i građane koji u njoj žive.

Ovo zasjedanje ZAVNOBiH-a bilo je potvrda opredjeljenosti Bosne i Hercegovine i njenih građana u borbi za pravdu i pobjedu nad najvećim zlom toga vremena – fašizmom. Ne smije se zaboraviti niti činjenica da su se ključne bitke, koje su zadale konačni udarac i uveliko doprinijeli oslobađanju ovog prostora, odvijale upravo na teritoriji Bosne i Hercegovine. 

Sve to nas obavezuje da čuvamo,  poštujemo  i  njegujemo ideje i  tekovine antifašističke borbe.

Svakodnevna dešavanja nas redovno podsjećaju da fašizam u raznim oblicima još uvijek živi svuda oko nas. Upravo zato mi nemamo pravo odustati, naš je zadatak i obaveza ponosno i uzdignute glave koračati u budućnost  mjegujući i šireći ideju antifašizma, kao jedinu istinsku vrijednost, ideju oko koje se ponovo trebamo ujediniti.

U ime Općinske organizacije SDPBiH Tešanj i svoje osobno ime čestitam 25. novembar-Dan državnosti Bosne i Hercegovine, uz želje za uspjeh u radu, puno lične i porodične sreće!                                                                                  

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.