Aner Žuljević

Sreća da je u našoj ludoj političkoj situaciji virus pokazao milost

Delegat Aner Žuljević (SDP) na sjednici vanrednoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, na kojem se danas raspravlja o izvještaj Odbora za utvrđivanje činjenica o nabavci 100 respiratora iz Kine, ukazao je da u vrijeme nabave nije bilo jasne koordinacije niti se znalo koje su to stvarne potrebe Federacije BiH za medicinskom opremom.

Kao rezultat toga, naveo je da novac građana potrošen a da nabavljena oprema ni do današnjeg dana nije distribuirana bolnicama.

“Sreća, u našoj ludoj političkoj situaciji i nesreći da je taj virus sa svoje strane u BiH pokazao milost i nije u efektima odreagovao kao u zemljama u okruženju. Samo zahvaljujući disciplini građana Federacije, mi smo uspjeli da spasimo zdravstveni sistem. Faktički, spašavajući zdravstveni sistem spasili smo i političku situaciju, kazao je Žuljević.

Podcrtao je da Vlada mora da snosi političku odgovornost. O koliko kompleksnoj situaciji se FBiH nalazi, ilustrirao je činjenicom da premijer Fadil Novalić, zbog mjera zabrane ne može normalno komunicirati sa ministricom finansija Jelkom Miličević, u momentu kada je to vrlo potrebno.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu