blog/Edita Sulejmanović

Srebrenica “pada” po drugi put, čemu slavlje?!

SDA je na jučer održanim izborima ostvarila ubjedljivo najgori izborni rezultat na lokalnom nivou. Uzme li se u obzir da je SDA izgubila Bihać, Zenicu, Kalesiju, Vitez, Vareš, Lukavac, Bužim, Maglaj, Visoko, Goražde, Zavidoviće… postavlja se pitanje slavi li SDA više pobjedu nad Sarajevom jer im vrijedi “kao deset općina”, ili referendumski deal na relaciji Izetbegović-Dodik, kojim je jasno stavljeno na znanje ko će “preuzeti” Srebrenicu?!

Srebrenica “pada” po drugi put u proteklih dvadeset i pet godina, SDA slavi njihov pad pod liderstvo Mladena Grujičića, kandidata za načelnika koji je imao podršku svih srpskih stranaka, pjesmom, smijehom, autima koji su cijelu noć prolazili kroz glavni grad. Nakon hiljada izgubljenih života, nemjerljivih ratnih stradanja i golgote kroz koju su Srebreničani prošli, trebamo li se zabrinuti hoće li Grujičić uopće dozvoliti obilježavanje 11. jula?! Da apsurd bude još veći, Grujičić je u više navrata izjavio da genocid u Srebrenici nikada neće priznati, pa nam je svima jasna poruka da Srebreničanima tek predstoji borba za normalan i civiliziran suživot. Treba li SDA to slaviti?!

“Svebošnjačko jedinstvo” koalicionih partnera SDA i SBB ima 12 načelničkih mandata manje u odnosu na protekle lokalne izbore. Generalno promatrajući cjelokupan rezultat, prva stranka u državi je SNSD, čije aferime pobjede odnosi lider SDA. Slave li oni to pobjedu onih koji zastupaju interese politike nepriznavanja državnosti Bosne i Hercegovine, a još više politiku anuliranja genocida u Srebrenici?!

Hvala onima koji su unutar nacionalističkih tabora pronašli odgovor kako riješiti problem nezaposlenih, gladnih, siromašnih, kojima su nacionalistički naboji, otcjepljenja i podjele na ljude prema vjeri i imenu važniji od ekonomskog prosperiteta i radnih mjesta. Stvorili ste takvu atmosferu u kojoj moje i nijedno drugo dijete ne želi rasti i graditi svoju budućnost! Međutim, niste nam ubili nadu ni vi koji takve podržavate, niti oni koji se pod plaštom svemogućih lidera “patriota” kriju iza naroda, jer 2018. je vrlo brzo, borit ćemo se za narod, ne za sebe, nećemo namjerno i namjenski izazivati strah među ljudima, niti će nam referendumsko pitanje biti alat pobjede! Borit ćemo se da naša djeca budu budućnost, a ne prošlost ove države!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.