Srbija je označena kao jedina država na svijetu odgovorna za nesprječavanje genocida

Denis Bećirović, potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH, je, povodom odbijanja zahtjeva za reviziju presude za genocid protiv Srbije od strane Međunarodnog suda pravde u Hagu, na svom Facebook profilu je napisao da i dalje živimo u svijetu velikih nepravdi i da se s tim nepravdama borimo decenijama.

„Moralna, historijska, civilizacijska i pravna obaveza države Bosne i Hercegovine bila je da pokrene kredibilan i utemeljen postupak za reviziju presude Međunarodnog suda pravde iz 2007. godine. U borbi za punu sudsku istinu državu su otvoreno izdali pojedinci poput Mladena Ivanića i njemu sličnih.

Ostaje prvostepena presuda koja govori o tome da su politički vrh, vojska i policija RS-a organizatori i počinioci genocida. Također, ne treba zaboraviti da je Srbija označena kao jedina država na svijetu koja je odgovorna za nesprečavanje i nekažnjavanje genocida.

Zbog takve prvostepene presude Mladen Ivanić i njemu slični bi, da imaju imalo ljudske i političke časti, trebali biti manji od „makova zrna“. Na kraju, ne treba klonuti u malodušnost i razočarenje. Rješenje nije u međusobnim optužbama unutar probosanskohercegovačkih snaga, već u pametnom okupljanju progresivnih snaga pod zastavom jedine domovine Bosne i Hercegovine. Neka vječno živi Bosna i Hercegovina!“, navodi Bećirović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.