KO SDP BiH TK

Sramotne izjave Rajka Vasića ne smiju proći nekažnjeno

Visoki dužnosnik SNSD-a i član Glavnog odbora Rajko Vasić danas je putem svog Twitter profila uputio uvrede i prijetnje novim genocidom. Vasić je na obilježavanje 23. godišnjice genocida u Srebrenici u nizu objava na drušvenoj mreži koristio govor mržnje u najsurovijim oblicima i u međuostalom naveo: “genocid je haško-sarajevska laž u kojoj uvijek stradaju bosanski muslimani”.

Kako saznajemo, Tužilaštvo BiH će se uključiti u ovaj slučaj i istražiti nalog visokog dužnosnika SNSD-a zbog navedenih objava.

Mi u SDP-u želimo da naglasimo kako nikada nećemo odustati od borbe za širenje istine o genocidu nad Bošnjacima, traženja pravde za žrtve i suprostaviti ćemo se svim oblicima negiranja genocida.

Pozivamo sve nadležne institucije da se uključe u ovaj problem i na odgovarajući način sankcionišu uvrede i prijetnje. Moramo kao društvo naučiti poštovati žrtve i njihove porodice, a to jedino možemo ukoliko na odgovarajući način sankcionišemo fašističke i nacionalističke pojedince, koji svoje političke poene skupljaju ratnohuskačkom retorikom i okorištavaju se sa bolom i tugom jednog naroda.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.