Lana Prlić

Sramota je da Vlada HNK četiri mjeseca nije usvojila nijedno zakonsko rješenje

Lana Prlić, potpredsjednica Socijaldemokratske partije BiH, smatra da aktuelna Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) za vrijeme svog mandata nije uradila nijednu korisnu stvar za građane ovog kantona, te da se to, vjerovatno, do kraja ovog mandata neće promijeniti.

„Građani moraju znati da se Vlada HNK nije sastala mjesecima, a posljednji izvještaj Centra civilnih inicijatva je rad ove Vlade ocijenio lošom ocjenom. Očito je ova Vlada završila svoj posao nakon što su se podijelile fotelje, čime su u potpunosti dokazali da rade po principu „rada“ aktuelne federalne Vlade.

U posljednja četiri mjeseca nije utvrđeno apsolutno nijedno zakonsko rješenje, što je nedopustivo. Građanima HNK sa ovom vlašću nije ništa bolje, a i ne vidimo realizaciju niti jednog obećanja koja su vrištala sa plakata tokom izbora 2014. godine“, navodi Prlić.