OO SDP Lukavac

Sramno izjednačavanje zločinca Miće Kraljevića i žrtve od strane načelnika Lukavca Edina Delića

Na saznanja iz brojnih medija o neformalnom druženju načelnika Edina Delića i optuženog ratnog zločinca iz Vlasenice, bez težnji za jeftinim politikanstvom OO SDP BiH Lukavac je izrazila svoj politički stav kroz ironiju, jednom rečenicom, da ovakav vid druženja smatramo apsolutno neprihvatljivim.

U najmanju ruku, očekivano je bilo načelnikovo izvinjenje svima onima koji su doživjeli zločin.

Nismo očekivali da Delićeva reakcija upravo bude brutalnija od samog čina.

Šokantno je Delićevo zaključno promišljanje koji i pored potpunog saznanja o nedjelu prijatelja iz Vlasenice iskaza “svoju punu spremnost da sa svima koji mogu donijeti bolje sutra … razgovara i sarađuje”.

Neshvatljivo je da svoje političke suparnike u lokalnoj zajednici smatra “dušmanima” ove zemlje a pomenutog optuženog ratnog zločinca iz Vlasenice doživljava saradnikom te za istog i pomisli da je u stanju donijeti dobro BiH.

Žao nam je načelniče što ste u mandatu svog političkog vrhunca izgubili osjećaj za istinske vrijednosti, a kulturu sjećanja ispustili kao važan faktor istine i pomirenja svih naroda u BiH.

Zarad javnosti, u svom obraćanju na ovu temu, kažete da isti u vrijeme vašeg druženja nije “optužen”. Navedeno nije tačno, obzirom da je optužnica za ratne zločine podignuta još 2017. godine i da je skoro pa nemoguće da o tome niste imali saznanja.

Nije korektno u istom tekstu pominjati vaše putovanje iz Srebrenice i ruku prijateljstva pružati jednako i žrtvi i zločincu.

Znate li da su brojna sela Podrinja u jednom danu nestala.

Priča i istina o zločinu u selu Zaklopača, u kome su u jednom danu ubijeni svi stanovnici sela, i muškarci, i žene, i stari i 12oro djece, više će doprinijeti pomirenju i suživotu. Jer bez istine i odgovornosti nema ni suživota.

Žao nam je načelniče što u neformalnom druženju sa optuženim ratnim zločincem ne vidite ništa sporno, i što je prvim ljudima vaše stranke broj lajkova važniji od suštine.

Mi u SDP BiH Lukavac, nikad nismo zarad broja mandata, lajkova ili interesa pojedinca ćutali na nepravdu, žmirili na nepotizam ili izjednačavali žrtvu i zločinca.

Pa tako ni ovaj put…

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.