OO SDP Lukavac

Sramno izjednačavanje zločinca Miće Kraljevića i žrtve od strane načelnika Lukavca Edina Delića

Na saznanja iz brojnih medija o neformalnom druženju načelnika Edina Delića i optuženog ratnog zločinca iz Vlasenice, bez težnji za jeftinim politikanstvom OO SDP BiH Lukavac je izrazila svoj politički stav kroz ironiju, jednom rečenicom, da ovakav vid druženja smatramo apsolutno neprihvatljivim.

U najmanju ruku, očekivano je bilo načelnikovo izvinjenje svima onima koji su doživjeli zločin.

Nismo očekivali da Delićeva reakcija upravo bude brutalnija od samog čina.

Šokantno je Delićevo zaključno promišljanje koji i pored potpunog saznanja o nedjelu prijatelja iz Vlasenice iskaza “svoju punu spremnost da sa svima koji mogu donijeti bolje sutra … razgovara i sarađuje”.

Neshvatljivo je da svoje političke suparnike u lokalnoj zajednici smatra “dušmanima” ove zemlje a pomenutog optuženog ratnog zločinca iz Vlasenice doživljava saradnikom te za istog i pomisli da je u stanju donijeti dobro BiH.

Žao nam je načelniče što ste u mandatu svog političkog vrhunca izgubili osjećaj za istinske vrijednosti, a kulturu sjećanja ispustili kao važan faktor istine i pomirenja svih naroda u BiH.

Zarad javnosti, u svom obraćanju na ovu temu, kažete da isti u vrijeme vašeg druženja nije “optužen”. Navedeno nije tačno, obzirom da je optužnica za ratne zločine podignuta još 2017. godine i da je skoro pa nemoguće da o tome niste imali saznanja.

Nije korektno u istom tekstu pominjati vaše putovanje iz Srebrenice i ruku prijateljstva pružati jednako i žrtvi i zločincu.

Znate li da su brojna sela Podrinja u jednom danu nestala.

Priča i istina o zločinu u selu Zaklopača, u kome su u jednom danu ubijeni svi stanovnici sela, i muškarci, i žene, i stari i 12oro djece, više će doprinijeti pomirenju i suživotu. Jer bez istine i odgovornosti nema ni suživota.

Žao nam je načelniče što u neformalnom druženju sa optuženim ratnim zločincem ne vidite ništa sporno, i što je prvim ljudima vaše stranke broj lajkova važniji od suštine.

Mi u SDP BiH Lukavac, nikad nismo zarad broja mandata, lajkova ili interesa pojedinca ćutali na nepravdu, žmirili na nepotizam ili izjednačavali žrtvu i zločinca.

Pa tako ni ovaj put…


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu