Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs- SKOK održan u Konjicu

Spriječiti odlazak mladih

Početak treće sedmice realizacije SKOK edukacije otpočeo je u Konjicu.

Mladi su imali priliku prisustvovati jednodnevnom motivirajućem programu koji ima za cilj da okupi mlade ljevičare širom Bosne i Hercegovine, i da kroz interaktivna predavanja i diskusiju zajednički uoče probleme mladih. Konjic se kao i drugi gradovi u Bosni i Hercegovini suočava sa odlaskom mladih, te je kako učesnici smatraju neophodno napraviti strategiju koja bi adekvatno zaustavila taj trend.

SDP Bosne i Hercegovine ponosan je na ovaj program edukacije ali i na veliku zainteresovanost mladih da učestvuju na SKOK-u i budu dio promjena u svojim zajednicama.

SKOK će se realizovati u preko 45 gradova širom Bosne i Hercegovine, a naredne edukacije će se održati u Donjem Vakufu, Zenici, Jablanici i Gornjem Vakufu.