Saša Magazinović

Spriječiti kriminalce sa kravatama da dobivaju glasove na izborima

Predsjednik Glavnog odbora i poslanik SDP u Parlamentu BiH Saša Magazinović učestvuje na Forumu o parlamentarnom integritetu i promoviranju mjera transparentnosti i odgovornosti koji se održava u Senatu Republike Italije uz suorganizaciju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope (PSVE).

U obraćanju članovima parlamenata Italije, Bosne i Hercegovine i Albanije, te predstavnicima PSVE, nevladinih organizacija i institucija koje se bave borbom protiv korupcije, Magazinović je istakao neophodnost zajedničkog rada zakonodavne i sudske vlasti u suzbijanju političkog kriminala i korupcije. Navodeći da u Bosni i Hercegovini postoje vlade i parlamentarne većine koje stoje na temeljima koje čini politička korupcija, istakao je da bez hitnog procesuiranja ovih brojnih, čak i javnosti poznatih slučajeva, možemo očekivati da će se slične stvari ponavljati i ubuduće, te da će se dio ljudi u politici i dalje oslanjati na korupciju kao dio političke svakodnevnice i alata koji koriste.

On je istakao da postoji veliki broj čestitih političara koji, svjesni da korupcija narušava integritet čitavog sistema, žele raditi na podizanju političke kulture u Bosni i Hercegovini kako bi naše društvo došlo do nivoa gdje će kriminal, korupcija i nemoral biti kažnjavani na izborima, a ne da se kriminalci sa kravatama pod plaštom borbe za svoj narod nagrađuju velikim brojem glasova. Dodao je da u Bosni i Hercegovini i u regiji, postoji nova generacija političara koja ne dozvoljava da bude dio negativne slike koju su kreirali oni koji su korumpirani i kojima odgovara da „svi političari budu isti“, te da će se njihove aktivnosti sve više osjetiti u javnosti što pokazuje i ovaj događaj.

Ovo obraćanje iskoristio je da najavi da uskoro u parlamentarnu proceduru ulazi novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa u institucijama Bosne i Hercegovine čiji će predlagač, posred ostalih poslanika, biti i Magazinović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.