Saša Magazinović

Spremni smo biti dio rješenja

Socijaldemokratska partija BiH nije iznenađena odlukama Ustavnog suda BiH u vezi s državnim praznicima 25. novembrom i 1. martom.

„To su očekivane odluke. Ustav BiH jasno govori o kontinuitetu državnosti BiH i samim tim o odlukama koje nisu promijenjene“, rekao je Feni predsjednik Glavnog odbora SDP-a Saša Magazinović.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine jučer je također utvrdio da Prijedlogom Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine nije povrijeđen vitalni interes bošnjačkog naroda, te da postupak usvajanja Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine treba provesti prema proceduri iz članka IV/3.d) Ustava Bosne i Hercegovine, prenosi Fena.

Magazinović naglašava da se odluke Ustavnog suda ne komentiraju, nego provode.

„Spremni smo biti dio rješenja u skladu s Ustavom Federacije BiH. Međutim, svi oni koji misle da će svojim tumačenjima ili aktivnostima u vezi s ovom odlukom destabilizirati državu ili je podijeliti po etničkim linijama, u velikoj su zabludi“, rekao je on.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.