Saša Magazinović

Spremaju brutalnu krađu glasova na izborima

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je trebao razmatrati zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku. No, zbog nedolaska tri delegata iz reda Kluba hrvatskog naroda, i to Ljilje Zovko, Zdenke Džambas i Marija Karamatića, nije bilo kvoruma i sjednica nije održana.

Nakon otkazivanja sjednice, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović oglasio se na Facebooku:

– Nakon što je još jednom spriječeno da se Dom naroda izjasni o uvođenju videonadzora, skeniranju glasačkih listića i dodatnoj kontroli identiteta glasača, da li ima iko kome nije jasno da spremaju brutalnu krađu glasova na izborima. To mora biti spriječeno na sve moguće načine – napisao je Magazinović na Facebooku.

Podsjećamo, danas je trebao biti razmatran zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da se Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH razmatra po hitnom postupku.

Izmjene je predložila grupa poslanika SBB-a, DF-a i SDP-a, a već je usvojio i Predstavnički dom i na prošloj sjednici je odlučeno da se izjašnjenje o ovom zakonu odgodi dok se ne dobije mišljenje nadležnih institucija.

avaz.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.