Svjetski dan zdravlja

Sportsko druženje Foruma mladih Jelah pod nazivom „U zdravom tijelu – zdrav duh“

Sportsko druženje održano je u Jelahu pod nazivom „U zdravom tijelu – zdrav duh“ na kojem je učestvovalo oko 20 članova i simpatizera Foruma mladih.

Slika

Svjetski dan zdravlja obilježava se 7. aprila svake godine pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Prva Svjetska zdravstvena skupština koju je organizirala Svjetska zdravstvena organizacija održana je 1948. godine. Odlukom skupštine 7. april određen je za Svjetski dan zdravlja i počeo se slaviti od 1950. godine.

Tim povodom Forum mladih Osnovne organizacije SDPBiH Jelah danas je na simboličan način obilježio „Svjetski dan zdravlja“. Održano je sportsko druženje u dvorani Osnovne škole “1. mart“ u Jelahu. Sportsko druženje pod nazivom „U zdravom tijelu – zdrav duh“ podržalo je oko 20 članova i simpatizera Foruma mladih.

Forum mladih Osnovne organizacije SDPBiH Jelah ovim druženjem je želio poslati jasnu poruku  „Želimo li izdržati u borbi protiv stresa, kardiovaskularnih bolesti i depresije, koja je druga po redu bolest 21. stoljeća, svakako je od krucijalne važnosti i održavanje tijela zdravim. Kako? Kroz pravilnu prehranu i tjelovježbu. Kako bismo bili što više fit i kako bismo se mogli nositi sa svim dnevnim, sedmičnim ili mjesečnim obavezama, važno je misliti na svoje fizičko, a time i na psihičko zdravlje”.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.