SDP BiH Novi Grad Sarajevo

Sportska zona Alipašino Polje

Na 18.sjednici OV Općine Novi Grad Sarajevo klub vijećnika SDP BiH, a na inicijativu velikog broja građana ovog područja, uputio je u nizu inicijativa i dvije inicijative koje se tiču stvaranja  sportske zone na području Alipašinog Polja, a koja bi se formirala rekonstrukcijom postojećih i pravljenjem novih sportskih ploha i objekata. Ovo je još jedan od dokaza da SDP u Novom Gradu radi i djeluje samo za interese građana.

  • Inicijativa za rekonstrukciju i proširenje igrališta na području B faze Alipašinog Polja:

„Na području novogradskog naselja Alipašino Polje-B faza, u ulici Semira Frašte (iza zgrada koje su utopljene) nekada se nalazilo igralište za fudbal na male golove. Kažemo“ nalazilo se“ jer su golovi uklonjeni prije par godina. Ploha na kojoj se igralište nalazilo je zaista malena i svojim dimenzijama ne odgovara eventualnom pretvaranju ovog igrališta u igralište za futsal, a uz to je i devastirana.

Prijedlog građana ovog područja  je da se ova ploha proširi i uredi po futsal standardima, a sve s konačnim ciljem promocije futsala kao sporta i poticanje omladine, pa i ostale populacije Novog Grada Sarajevo na bavljenje sportom. Smatramo da je futsal jedan od najpopularnijih sportova među širim narodnim masama i da bi ova inicijativa trebala biti usvojena U slučaju usvajanja i provedbe iste također predlažemo da novoizgrađeno/renovirano igralište bude uređeno prema

svim standardima, te da bude osvijetljeno.“

Na sljedećoj slici prikazana je lokacija o kojoj je riječ u gornjem tekstu.

 

 

  • Inicijativa za rekonstrukciju igrališta na području C faze Alipašinog Polja:

Rekonstrukcija igrališta na području Alipašinog Polja C faza, iza ulaza Bosanska 1-5. Riječ je o univerzalnoj igrališnoj plohi koja je napravljena 2010., a koja je  danasu značajnoj mjeri oštećena i nekorisna za svoju krajnju namjenu. U posljednjem periodu pored lošeg održavanja parkova primjetno je i loše održavanja mobilijara istog. Hitnost ove inicijative nalazimo u činjenici da oštećeni mobilijar, metalne cijevi na igralištu i slično  predstavljaju značajnu prijetnju za korisnike igrališta, a naglašavamo da tokom dana više stotina djece i roditelja koriste isto.  Očekujemo pravovremenu reakciju kako bismo prvenstveno izbjegli nove nesreće na dječijim igralištima.

Na sljedećoj slici prikazana je lokacija o kojoj je riječ u gornjem tekstu.

SDP Novi Grad Sarajevo se obavezuje da će u narednom periodu na lokalnom nivou predstavljati i zagovarati isključivo politike koje su u interesu svih građanki i građana općine Novi Grad, te će svojim aktivnim djelovanjem konkretno od područja Alipašinog Polja napraviti zelenu sportsku zonu, mjesto ugodnog življenja i boravka za sve građane općine Novi Grad Sarajevo i u konačnici Grada Sarajeva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.