Sarajevo

Sporazum o ujedinjenju SDP BiH i USD bit će potvrđen na Vanrednom kongresu SDP BiH

Kao što je već poznato, ovaj sporazum je nastao radi opredjeljenosti za očuvanjem i jačanjem socijaldemokratije u BiH, jer socijaldemokratska ideja nosi snagu neophodnu za integraciju i prosperitet bh. društva i države.

Slika

Sporazum o ujedinjenju Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH) i Unije socijaldemokrata (USD) bio je glavna tema današnje press konferencije, na kojoj su se predstavnicima medija, obratili dr. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, i Miro Lazović, predsjednik USD.

Kao što je već poznato, ovaj sporazum je nastao radi opredjeljenosti za očuvanjem i jačanjem socijaldemokratije u BiH, jer socijaldemokratska ideja nosi snagu neophodnu za integraciju i prosperitet bh. društva i države.

„Proces ujedinjenja ove dvije partije je aktuelan više od šest mjeseci i njegov modalitet je dogovoren još i prije ovogodišnjih Općih izbora. Tada je dogovoreno da, bez obzira na rezultate Općih izbora, dođe do ujedinjenja ove dvije partije. Nakon što je sporazum usvojen na glavnim odborima partija, ostalo je još da bude verficiran na Vanrednom kongresu SDP BiH. Također, na ovom kongresu bit će predložen i prijedlog rezoluciije koja će buduće rukovodstvo SDP BiH obavezivati da pruži podršku ka daljnem ujedinjenju stranaka i partija socijaldemokratske orijentacije. Mislimo da je ovo ujedinjenje početak jačanja socijaldemokratije u BiH, što će nam sigurno pomoći da u budućem periodu budemo još jača partija“, istaknuo je u obraćanju medijima dr. Lagumdžija.

Prema Sporazumu, u skladu sa Statutom SDP-a BiH, obezbijedit će se određeni broj mjesta za predstavnike USD BiH u centralnim organima SDP-a BiH i to 12 članova Glavnog odbora, tri člana Predsjedništva i jednog člana Nadzornog odbora.

„Sporazum o ujedinjenju je jedan izuzetno značajan čin koji će pomoći jačanju socijaldemokratije u našoj zemlji. Nemojte da vas zavara što smo ponovo zajedno, jer su danas prisutni i ranije radili na gradnji i jačanju SDP-a, a to ćemo i dalje nastaviti raditi. Sporazum nije samo puka formalnost, nego integracija ideje socijaldemokratije i dodatni čin brige za BiH. Svima je jasno da bez jake ideje socijaldemokratije, nema ni jake BiH, a uvjeren sam da će proces ujedinjenja biti prepoznat od strane bh. građana, čak i na lokalnim izborima za dvije godine, jer je ovo ujedinjenje mnogo važnije od ličnih interesa pojedinaca“, rekao je Lazović.

                                                                                      

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.