Ključ

Spomen na žrtve u Biljanima

Na današnji dan 1992. godine zločinci su u ključkom naselju Biljani svirepo ubili 258 mještana koje su, potom, pobacali u jame Lanište 1 i Lanište 2 i Crvena zemlja

Slika

Hamdija Lipovača, premijer Unsko-sanskog kantona, u pratnji načelnika Ključa Nedžada Zukanovića i ključkog imama Ermina ef. Vučkića odao je počast Biljančanima, žrtvama  genocida u minulom ratu.

Na današnji dan 1992. godine zločinci su u ključkom naselju  Biljani svirepo ubili 258 mještana koje su, potom, pobacali u  jame Lanište 1 i Lanište 2 i Crvena zemlja.

–       22 godine nakon tog tužnog dana, sjećamo ih se i pamtimo, da se nikad ne zaboravi i ne ponovi genocid. Sutra ćemo odati počast i pokloniti se žrtvama genocida u Srebrenici, danas s tugom sjećamo se Biljančana, stradalih od zločinačke ruke. Ubijeno ih je tada  258, od kojih je namlađa bila troipomjesečna beba,  Amila Džaferagić. Do sada je samo jedan zločinac procesuiran za genocid u Biljanima. Za ovaj zločin, za Srebrenicu, za svaki zločin počionici moraju biti kažnjeni, kazao je dr.Lipovača.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.