Gašenje BK Krajišnik

Spasimo sport Velike Kladuše

Ovim putem izražavamo ogorčenje zbog najavljenog gašenja Bokserskog kluba “Krajišnik” iz Velike Kladuše iz razloga što nisu u mogućnosti da plaćaju korištenje Gradske sportske dvorane u Velikoj Kladuši za održavanje treninga!

Mišljenja smo da se daljnje uništavanje sporta Velike Kladuše mora zaustaviti i za to imamo konkretan prijedlog.

Svjesni smo finansijske krize u Općini i političke krize u Općinskom vijeću zbog čega još ne postoje upravni organi i skupštine Javnih preduzeća, između ostalog i Komunalija koji raspolažu Gradskom sportskom dvoranom.

Svjesni smo također da Gradska sportska dvorana većinu vremena zjapi prazna bez ikakvih dešavanja i manifestacija, a ponajviše zbog visoke cijene rente i nedostatka ideja.

Shodno tome predlažemo da se sportskim klubovima na području Općine Velika Kladuša besplatno da na korištenje Gradske sportske dvorane po tri termina sedmično s tim da se ti isti sportski klubovi obvežu na organizaciju raznoraznih sportskih manifestacija u Gradskoj sportskoj dvorani u toku godine za koje će se prodavati ulaznice i taj novac usmjeriti u plaćanje troškova održavanja i tekućih obaveza Gradske sportske dvorane.

Ovim prvim korakom ćemo spriječiti daljnje tonjenje velikokladuškog sporta i ovakvim partnerskim odnosima krenuti naprijed na obostrano zadovoljstvo.