KO SDP Sarajevo

Spasimo Sarajevo zajedno od SDA i njenih propalih kadrova

Iako je teško biti iznenađen potezima SDA, najava ove stranke kako na izborima u Kantonu Sarajevo nudi program pod nazivom „Pokrenimo Sarajevo zajedno“, izaziva ne samo iznenađenje, već i šok.

SDA i njeni minderi, vladaju Sarajevom već pune četiri godine. Postavlja se pitanje, zašto u te četiri godine nisu pokrenuli Sarajevo makar za centimetar?

Umjesto toga, Sarajevo je pod vlašću SDA svedeno gotovo na palanku u kojoj nema vode, u kojoj građani kada idu kod ljekara nose zavoje i lijekove. Sarajevo je grad u kojem je javni prevoz postao lutrija u kojoj građani ne znaju ni hoće li ga biti, a kada ga ima da li će vožnju završiti na željenoj destinaciji ili kao dio crne hronike o saobraćajnim nesrećama zbog stanja tramvaja, autobusa i trolejbusa.

Naročito šokira da kao prvo lice kampanje SDA u Sarajevu nudi Semira Efendića, načelnika Općine Novi Grad Sarajevo.

Upravo je SDA Novi grad tri godine imala direktora KJKP ViK u toku kojih je grad gotovo pa ostao bez snabdijevanja vodom.

To je ista ona SDA čiji direktori javnih, ali i privatnih preduzeća, su hapšeni u akciji „Zadruga“.
Sada u KJKP ViK vlada SDA Ilidža. Jedina razlika je što se tenderi ovog preduzeća sada namještaju po direktivi moćnika iz ovog ogranka SDA, dok je novogradska SDA u tome sada izgubila primat.

Uvjereni smo da građani Sarajeva neće nasjesti na ove jeftine propagandne metode SDA, kojima se ujedno vrijeđa i njihova inteligencija, te će im i sami postaviti logično pitanje: Pa što do sada niste pokrenuli Sarajevo?

Mi u SDP-u poručujemo da je krajnje vrijeme da Sarajevo konačno postane istinska metropola i glavni grad na ponos prvo svojih stanovnika, a onda i cijele BiH.

Sa SDA to nije moguće. Zato pozivamo sve građane da zajedno spasimo Sarajevo od minder politike koja je naš glavni grad pretvorila u mjesto u kojem vlada desetak moćnika okupljenih oko vrha SDA.

Vrijeme je da napravimo Sarajevo za sve nas i da takvo Sarajevo bude ponosna prijestolnica BiH – države za sve nas.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.