Pismo podrške SDP BiH Oliviera Faurea, sekretara Socijalističke partije Francuske

Socijalistička partija Francuske daje punu podršku SDP BiH

Dragi drugovi,

U ime Socijalističke partije Francuske i u svoje lično ime, dozvolite mi da izrazim svoje riječi odlučne podrške kandidatima za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Denisu Bećiroviću i Vojinu Mijatoviću, kao kandidatima bosanskohercegovačkih socijaldemokrata povodom predstojećih općih izbora 2. oktobra.

Bosna i Hercegovina se kreće ka prosperitetu, razvoju, EU i NATO integracijama, a mi smo uvjereni u vašu posvećenost da vodite državu Bosnu i Hercegovine i njene građane u svjetliju budućnost.

Kao što je poznato, građani Bosne i Hercegovine su, nažalost, dugo vremena bili taoci politika koje su štetne po jedinstvo, sigurnost, stabilnost i prosperitet zemlje, koje konstatno donose neizvjesnost i očaj mnogima. Vođeni univerzalnim vrijednostima demokratije, slobode, jednakosti i solidarnosti, uvjereni smo da je vaša Partija šansa za vašu zemlju, u smislu sprječavanja degradacije demokratije i eskalacije nacionalističkih podjela.

U trenutnom evropskom kontekstu ruskog rata u Ukrajini i geopolitičkih borbi, Bosna i Hercegovina se više nego ikada nalazi u vrlo osjetljivoj poziciji. Socijalistička stranka Francuske obraća više pažnje na dešavanja u vašoj zemlji, ali i u cijelom regionu i pobrinut ćemo se da šanse Bosne i Hercegovine za evropske integracije ne budu umanjene.

Uprkos zabrinutosti zbog lošije političke situacije u Bosni i Hercegovini, oktobarski izbori također su izvor nade da će SDP-ovi kandidati, zajedno sa svojim aktivistima i pristalicama, demonstrirati istinsku demokratsku snagu, kao početak slabljenja dominantnih nacionalističkih partija, a sve u ime mirne budućnosti zemlje i regiona.

Dragi drugovi i drugarice, još jednom naglašavamo našu snažnu podršku vašoj ulozi u borbi za demokratiju, socijalnu pravdu, jednakost i kohezivno bosanskohercegovačko društvo, te želimo puno  uspjeha Denisu Bećiroviću i Vojinu Mijatoviću, dok srdačno pozdravljamo i sve vaše kandidate za parlamentarne izbore.

Drugarski pozdravi,

Olivier FAURE

Sekretar Socijalističke partije Francuske

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.