Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs je pozitivno ocijenjen i u Doboju

Doboj je bio domaćin ovogodišnjoj edukaciji Socijaldemokratski kratki otvoreni kurs – SKOK. Kako je prošlogodišnje iskustvo pokazalo, mladi su zainteresovani za ovakav vid edukacija, te je SDP i u ovoj godini nastavio sa realizacijom SKOK-a. Broj mladih koji su prisusvovali današnjoj edukaciji, jasno pokazuje njihovu zainteresovanost i opredjeljenost za principe socijaldemokratije. Temeljni principi i vrijednosti, sloboda, jednakost i solidarnost je za njih način života, a sinoć su željeli da saznaju i nauče više o socijaldemokratiji.

Naučili su da je socijaldemokratija stalna težnja da kapitalističko pretvaraju u socijalno društveno uređenje, ali isključivo putem reformi, a socijaldemokratske revolucije se završavaju olovkom sa tačkom na kraju. Poruka mladih je da je vrijeme za nove generacije koje nisu opterećene mržnjom i da žele biti nosioci promjena i dio bolje i ljepše BiH u kojoj mladi žele ostati, a ne otići. Vrijeme u kojem će mladi gledati kako zajedno i skupa, a ne protiv koga. Budućnost u kojoj se mladi moraju odvažiti i preuzeti naše različitosti kao bogatstvo, kao jedinu opciju u našem posrnulom društvu.

Tokom marta SKOK će se realizovati u preko 40 općina i gradova širom BiH.

Učesnici koji uspješno završe edukaciju SKOK, a žele dadatno osnaživati svoj društveno politički aktivizam imaju priliku sudjelovati na ostalim naprednim edukativnim programima. Današnji predavači su bili i vijećnici ispred SDP Tešanj, drugovi Nermin Deljkić i Danijel Pašić koji su prošlogodišnji učesnici SKOK-a. Danas su pred svojim komšijama, drugaricama i drugovima prezentovali razvoj socijaldemokratije i današnje najuspješnije modele državnog uređenja.

Poruka današnjeg SKOK-a je da mi moramo po svaku cijenu da radimo na sebi, okupljati mlade i proaktivne snage i svakim danom nastavljati sa motiviranjem samog sebe, pa onda najbližih do nas, kako u porodici, ulici, mahali, gradu pa nadalje. Prilično je jednostavno kada shvatimo da ono što nama nedostaje se nalazi nadomak nas, i da je naše samo da se konsultujemo sa regionom i sve regulative i zakonske odredbe prepišemo, ako drugog načina nema, a nema.

Vrijeme je odricanja i borbe za svakog građanina. Vrijeme je u kojem jasno moramo mladima objasniti da se biraju strane, oni ili mi. Elitizam ili društvo jednakih šansi, zaista se ne može nikako drugačije okarakterisati naša borba za jednakost, solidarnost i pune slobode za sve nas.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.