Socijaldemokratska partija BiH uputila set amandmana na “Corona zakon”

Socijaldemokratska partija BiH je u parlamentarnu proceduru uputio set amandmana na predloženi Zakon o ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Opća ocjena radnika, privrednika, akademske zajednice i političkih subjekata jeste da je predloženi Zakon od strane Vlade Federacije BiH nedovoljan kako bi se ublažile ekonomske posljedice pandemije COVID-19, zbog čega je SDP BiH odlučio dostaviti set amandmana na prijedlog zakona koji je Vlada FBiH dostavila.

Intencija amandmanima SDP BiH jeste:

– Oslobađanje uplate dopirnosa svim firmama koje su pogođene
– Subvencija plata za radnike
– Zakonski moratorij na kredite
– Odgoda plaćanja poreza na dobit
– Plaćeno odsustvo roditelja
– Zabrana raskida ugovora o zakupu i deložacije podstanara
– Poreske olakšice za “Freelancere”
– Palamentarni nadzor rada Vlade i Fonda

SDP BiH će predstaviti tekst amadnmana na press konferenciji u četvrtak, 09. aprila, sa početkom u 10 sati, o čemu će mediji biti blagovremeno informisani.

Zahvaljujemo se svima na dostavljenim prijedlozima poboljšanja zakona, koji su najvećim djelom ugrađeni u amandmane, te nas na taj način prepoznali kao pouzdanog partnera, kada je u pitanju zastupanje njihovih prava u institucijama.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu