Svečana akademija

Socijaldemokratska partija BiH slavi 107 godina postojanja

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine (SDP BiH) danas proslavlja 107 godina svog kontinuiranog rada i djelovanja. Tim povodom će večeras, u sali Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu, biti organizovana Svečana akademija „107 godina socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini“.

Tokom više od stoljeća svog postojanja i političkog djelovanja SDP BiH je prešao dug put, od osnivačkog Kongresa Socijaldemokratske stranke 1909. godine i prvih borbi za radnička prava, preko Kongresa ujedinjenja u Socijalističku radničku partiju Jugoslavije 1919. godine i organizovanja otpora fašističkom okupatoru početkom Drugog svjetskog rata. Ne treba zaboraviti ni period osnivanja Saveza komunista BiH 1949. godine, nakon čega je naša zemlja pod vodstvom partije prošla period najintenzivnijeg privrednog i ekonomskog razvoja, zatim učešće u odbrani države tokom agresije na BiH, sve do današnje borbe protiv nacionalizma, podjela i tranzicijske korumpirane vlasti. Socijaldemokrati vjeruju da su sve ove godine donosili prave izbore i da su uvijek bili na pravoj strani historije, te će se večeras prisjetiti najsvjetlijih trenutaka prošlosti, najtežih borbi, najdražih uspjeha, najboljih drugarica i drugova.

Povodom proslave 107 godina objavljujemo i interaktivnu vremensku liniju sa kratkim prikazom i najznačajnijim datumima vezanim za historiju SDP BiH, uključujući i historiju Socijaldemokratske stranke BiH, djelovanje pokrajinskih odbora BiH u sklopu Socijalističke radničke partije Jugoslavije, rad tokom postojanja Saveza komunista BiH, pa sve do novijih datuma partijske historije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.