Socijaldemokrati započeli široke pripreme za lokalne izbore

Više od 300 članova rukovodstava svih općinskih, gradskih, kantonalnih i regionalnih organizacija SDP BiH učestvovalo je tokom vikenda u dvodnevnom strateškom planiranju u Tesliću. Ovo je prvo od tri zakazana radna okupljanja ovog tipa, te jasan znak da su socijaldemokrati na vrijeme i sa velikom ozbiljnošću započeli široke pripreme za predstojeće lokalne izbore.

Učesnicima je predstavljen nacrt aktivnosti za naredni period, koji su lokalne organizacije korigovale i uobličavale u ovisnosti od vlastitih kapaciteta, mogućnosti i potreba. Prihvaćen je plan edukacija aktivista, posmatrača i kandidata. Izdata su uputstva i načini za izradu lokalnih izbornih programa i lokalnih politika, te su uspostavljeni rokovi za njihovo usvajanje i prezentaciju, kao i rokovi za usvajanje lista.

12645270_1104537812913006_4728270625038504675_n

„Glavni odbor se neće miješati u kreiranje općinskih i gradskih izbornih lista. Ono što morate poštovati su odrednice o zastupljenosti žena, mladih i seniora, kao i odrednice o multietničnosti lista SDP-a. Obratite pažnju da naše liste predstavljaju društvo Bosne i Hercegovine, svu njegovu kompleksnost i različite društvene slojeve. Naročito vam skrećem pažnju da liste moraju kreirati i usvojiti općinski odbori, ne smije se desiti da sav proces završe kadrovske komisije ili drugi uski krugovi ljudi. Općinski odbori su najviši i najbrojniji organi, oni imaju najveći kapacitet i trebaju preuzeti najveću odgovornost“ – poručio je u svom obraćanju Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

Unatoč iscrpnoj godini, obilježenoj unutarstranačkom reformom, učesnici su pokazali optimizam i spremnost, te sebi zadali gust raspored do oktobarskih izbora. Još jednom je potvrđeno opredjeljenje za okupljanje i jačanje ljevice i građanski orijentiranih stranaka, te su razmatrani konkretni načini uspostavljanja i provođenja te saradnje na terenu, uvažavajući specifičnost svake općine.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.