Aner Žuljević

SNSD podrškom HDZ-u manifestira štokholmski sindrom

Odluka Velibora Milivojevića da podršku HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Mostara argumentira kao najviši cilj Srba izazvala je brojne reakcije, a SDP-ov Aner Žuljević povezuje je sa štokholmskim sindromom.

On kaže kako je SDP-ova zastupnica u Skupštini HNK Vesna Saradžić 11 puta predlagala izmjene Ustava u cilju implementacije presude Ustavnog suda u vezi s konstitutivnosti Srba u HNK i svaki put je to srušio HDZ te tako, smatra Žuljević, onemogućio Srbima da budu ravnopravni”.

“Nakon toga kadar SNSD-a kao velikog ‘zaštitnika’ nacionalnih interesa imenuje HDZ i kaže da je interes Srba glasati za HDZ. Za taj isti kadar SNSD-a u klubu Srba glasa SDA, a dva HDZ-ovca ostanu suzdržana”, kaže on uz komentar da je moguće da je tajna u logici “para vrti gdje burgija neće”.

Iz Koalicije za Mostar, kao i Medžlisa Islamske zajednice zamjerili su Milivojević podršku HDZ-u, a on je izjavio kako je sve to interes Srba. Milivojević je izabran u Gradsko vijeće sa srpske liste “Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu